Değirmendere Kanyonu

Türkiye’de şehrin içinden geçen tek kanyon olma özelliğine sahip “Değirmendere Kanyonu” Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından, turizme kazandırılma ve canlandırma kapsamında proje çalışmasına alındı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Daha önce Kalkınma Bakanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlemesi yapılan yürüyüş yolunu canlandırmak için çalışmalara başladık.” dedi.
Türkiye’de şehir ile iç içe tek kanyon olma özelliğine sahip Değirmendere Kanyonu’nu canlandırma projesi kapsamında, Menteşe Belediyesi tarafından hafta sonu bir doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Başkan Gümüş, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleri eşleri ile katıldı.
Saburhane Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Değirmendere Kanyonu’nda devam ederek şelaleye kadar sürdü.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Burası 4 km gidiş ve 4 km dönüş olmak üzere toplam 8 km’lik bir güzergâh. Eşsiz manzarası ve temiz havasıyla biz yürüyüşçüleri ve doğa sporuna gönül verenleri büyülüyor. Saburhane Meydanında başlayan Antik Karia Yürüyüş Yolu, Muğla ve Aydın’ı kapsayan 800 km’lik bir güzergah. Güzergah boyunca birçok tarihi yapıya, doğal güzelliklere ve sonunda göreceğiniz eşsiz şelale manzarası sizleri bekliyor. Şehir ile iç içe olan böyle bir kanyon Türkiye’nin başka hiçbir kentinde yok. Menteşe Belediyesi olarak biz de burayı canlandırmak, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda bugün meclis üyelerimiz ile birlikte bir yürüyüş düzenleyerek hem doğa sporu yaptık, hem de güzergah ile ilgili inceleme yapma fırsatını bulduk. Çok yakında burayı cazibe merkezi haline getirmek için bir çalışma hazırlayacağız” dedi.
Yürüyüş sonunda havanın da etkisi ile donan şelalenin görüntüsü ise yürüyenleri büyüledi.




   




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk gelenek ve görenekleri

Kayaç Tipleri

Bitki Formasyonları